11/04/2021

Bele kiflice sa džemom i lešnicima – POSNI KOLAČI – Mogu da stoje dugo

Sastojci i priprema:

Testo:

  • 250 gr. margarina
  • 150 gr. mekog brašna
  • 150 gr. oštrog brašna
    može i samo 300 gr. mekog
  • 1 kašika jabukovog sirćeta (ili limuna)
  • 5 kašika hladne vode
  • prstohvat soli

Fil:

  • 150 gr. pečenih lešnika (mlevenih)
  • 150 gr. džema koji volite

…oko 100 gr. prah šećera

Margarin iseckajte da vam bude lakše mesiti (ili ostavite na sobnoj temperaturi), dodajte brašno, so, sirće pa zamesite mrvičasto testo. Dodajte vodu i nastavite mesiti nekih minu,dva pa ostavite u frižideru da stoji oko 20-30 minuta.
Razvucite oklagijom debljine 2 mm. isecite kvadratiće od 5 cm i na svaki stavite kašičicu fila. Preklopite kako je prikazano u videu i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Malo prohlađene uvaljajte u šećer u prahu. Čuvajte ih u kutiji i do desetak dana.

Izvor: Serpica Recepti