Bingo torta

Danas ćemo kuhati zajedno s Majom , članicom kuhara na našoj web stranici. Maya će pripremiti jedan od svojih najpopularnijih recepata, Bingo tortu.

Bogata torta sa čokoladom, narezanim kolačima, kolačićima i sokom od naranče. Vjerovatno je zbog bogatih sastojaka dobio ime Bingo.

Priprema

Korak 1: Prvo pripremite nadjeve, tako da imaju vremena da se ohlade pre punjenja. Umutite puter sa šećerom u prahu.
Za pripremu prvog fila sameljite kekse i dodajte sok od naranče. Dodajte ga postepeno da dobijete lepu smešu. Zatim dodajte pola umućenog putera sa šećerom u prahu i dobro promiješajte.

Korak 2: Stavite 700 ml mlijeka na vatru, a u ostatak umiješajte pudinge. Kad mlijeko zavrije, dodajte tučeni puding. Ostavite da se ohladi i u ohlađeni puding dodajte pola umućenog putera sa šećerom u prahu i sjedinite ih. Podijelite fil na dva dijela. Otopite čokoladu na pari i dodajte je u jedan dio.

Korak 3: Zagrijte rernu na 180 stepeni. Sameljite orahe.

Umutite jaja sa šećerom za tijesto. Kad se količina poveća, dodajte ulje, prosijano brašno, kakao i orašaste plodove. Smjesu sipajte u pržionicu i pecite 20 minuta. Nakon pečenja izvadite tijesto iz posude i ostavite ga da se ohladi.

Korak 4: Popunite sljedećim redoslijedom:

Počnite s tijestom, na njega prvi nadjev od keksa, prerežite kolače u 4 reda, a zatim na njih nadjev od čokolade.

Tada su na redu kolačići koje ćete prvo namočiti u sok od naranče.

Na kraju premažite žuti fil.

Korak 5: Umutite slatko vrhnje, a zatim ga premažite i ukrasite tortu po želji.