Bolja od ajvara i pinđura:Lovačka salata je broj jedan za zimnicu!Koliko god pripremim uvek zahvali!

Danas vam prezentujem moj recept odnosno recept iz mog kraja za Lovačku salatu.Ništa lakše ni jednostavnije a ni ekonomičnije.Da to je prava istina za ovu salatu koja mene podseća na neki ajvar ili pinđur ali je ukusnija i od jednog i od drugog. Ako delite moje mišljenje pripremite ovu salatu koju ja još zovem:Salata od onog što mi je ostalo od zimnice i obavezno je pripremam u nekoliko navrata po nekoliko tegli.
Priprema je veoma jednostavna,a ukus jedinstven! Zato ne propustite ovaj recept a da ga ne isprobate,jer kad samo jednom probate praviće te svake jeseni.


SASTOJCI
2 kg. soka od paradajza
500gr. crni luk
500gr. šargarepa
100ml. vinsko sirće
300ml. ulje
2 kašike šećer
4 kašike so
1,5kg. paprika
300gr. ljutih papričica
2 kg. plavi patlidžan ispečen i 1,5 kg. crveni paradajz ispečen na 200c/25min.
3 glavice beli luk
1 veza peršun
Biber i lovorov list.
Vreme kuvanja oko 2h. na umerenoj temperaturi.Sterilisane tegle napuniti a zatim pasterizovati.

Izvor: Kuhinja Valentina Mašković