Cezar salata

Sastojci za Cezar salatu: zelena salata (zelena salata) odrezak kockice tosta ili piletine parmezan hladno prešano maslinovo ulje balzamični ocat sol. 

Sastojci za preljev salate Cezar: majoneza maslinovo ulje limunov sok senf Worcestershire sos sol i papar jedan režanj belog luka.

Način pripreme Cezar salate: Salatu dobro operite, uklonite prvih nekoliko slojeva lišća i narežite listove na trake debljine oko 1-2 cm. Stavite ga u dublju posudu; Odrežite odrezak na kockice i pržite ga na maslinovom ulju. Kad je gotovo, dodajte ga u posudu sa zelenom salatom;

Tost narežite na kockice i stavite u ulje u kojem se pržio odrezak da se prži i upije miris. Ako umjesto kruha koristite kocke, ulijte ih u posudu salate i odreska; Po želji u salatu dodajte maslinovo ulje, balzamični ocat i sol i promiješajte; Za pripremu umaka pomiješajte sastojke: jednu žlicu majoneze  i maslinovo ulje, jednu žličicu senfa, sitno nasjeckani češnjak iscijeđeni limunov sok i sol i papar po želji i stavite u posudu sa zelenom salatom; Umiješajte salatu i na kraju dodajte naribani parmezan.