Ferrero torta bez pečenja, veoma ukusna i jednostavna za pripremu.
● SASTOJCI ●
Kora:
350 gr mlevenog keksa
80 gr otopljenog putera
3 kašike Nutele ili nekoog nugat krema po ukusu
5 kašika mleka
Fil:
300 gr slatke pavlake
300 gr kisele pavlake
200 gr Nutele ili nekog nugat krema
150 gr mlevenih napolitanki
1 kesica želatina
šećer po ukusu
Ganaš:
100 ml slatke pavlake
100 gr čokolade za kuvanje
Veličina kalupa je 20 cm
Za ganaš birajte čokoladu sa većim procentom čokolade. Podgrejte slatku pavlaku do ključanja, sklonite je sa vatre i dodajte čokoaldu za kuvanje. Ostavite čokoladu da odstoji u pavlaci oko petnaestak sekundi pa promešajte.
Pre nego što dodate ganaš na tortu ostavite ga da se prohladi nekih desetak minuta.
Detalje pripreme pogledajte u videu:
Izvor:UradiSama-Idejezakreativce