Izuzetno ukusan rolat koji ćete lako napraviti, bez brašna pa je pogodan za one koji su na posebnoj bezglutenskoj ishrani

Sastojci i priprema:

– 2 manje tikvice (500 gr.)
– 5 jaja
– 150 gr. kačkavalja
– so (1 kašičica za koru i 2 prstohvata za tikvice)
– par listova peršuna

Fil:

– 200 gr. krem sira
– 150 gr. pilećih dimljenih prsa tanko isečenih (može i nešto drugo)

Dimenzija pleha -35 x 24 cm.

Tikvice dobro operite i neoguljene izrendajte, posolite i ostavite oko 15 minuta. Potom ih ocedite i izmešajte sa umućenim jajima. Posolite, dodajte iseckano lišće i narendan sir.
Izlijte u tepsiju sa pek papirom i pecite oko 30 minuta na 180 stepeni.
Osavite da se kora ohladi pa je namažite krem sirom, složite pileća prsa i urolajte. Pre sečenja rolat obavezno treba da stoji u frižideru da se stegne i ukusi lepše spoje.

Detalje pripreme pogldajte u videu:

Izvor:
Sherpica Recipes