Zimski paradajz, paprika, krastavac, sa lukom, belim lukom i peršunom. Savršena šarena salata pasterizovana i bez konzervansa.

Sastojci:

1 kg krastavca

4 veke paprike

5 glavica crnog luka

10 cenova belog luka

2,5 kg paradajza

persin

150 ml biljnog ulja

2 supene kasike soli

Sve ovo nasjeckajte, dodajte potrebne sastojke i ostavite 1 sat da pusti sok. Nakon 1 h vremena povrce je pushtio sok. Sada stavljamo povrce u sterilisane tegle. Zatim sok cemo sipati u tegle. Stavljamo tegle na pasterizaciju. u sherpi stavite krpu. Krpa ce spreciti da tegle udaraju po serpi. Tegle nemojte zatvarati, samo stavite poklopac na teglu i lagano pritvorite. Sipajte vodu u serpu. Stavite serpu na vatru. Kada voda prokljuca, smanjite temperaturu i kuvajte 40 min. Nakon pasterizacije izvadite tegle iz serpe. Skinuti poklopac iz tegle i stavite 1 kafenu kashicicu shecera i 1 kashicicu sirceta 9% i zatvorite poklopac.

Detalje pripreme pogledajte u video:

Izvor:My kitchen Tanja