Sastojci i priprema:

– oko 600 – 700 gr. krompira (skuvati)
– 300 gr. pilećeg belog mesa (skuvati zajedno sa šargarepom i krompirom)
– manja glavica luka (ja stavim praziluk ili mladi luk)
– 2 jaja (skuvati)
– 2 kisela krastavca
– 2 kašike majoneza
– 4 kašike kisele pavlake
– malo bibera i soli
– malo iseckanog peršunovog lišća

Dekoracija:
– 1 skuvana šargarepa
– 2 male skuvane cvekle
– 1 veza peršunovog lišća
– 2 kašike tucane paprike
…može i nešto drugo, pečeni susam, lan, origano, mirođija..

Umesto kuvanog mesa može konzerva tunjevine (ili dve konzerve kako volite) odaspite ulje.

Luk sitno iseckajte, stavite u činiju pa izmešajte sa rendanim jajima, krompirom, iseckanim mesom, rendanim karstavcima. Dodajte majonez, pavlaku, začine, peešunovo lišće. Od ove smese formirajte odmah kuglice, možete držati i u frižideru pa naknadno praviti.
Jedan deo kuglica uvaljate u iseckano peršunovo lišće, drugi deo u narendanu šargarepu, treči u narendanu cveklu. Ja sam malo napravila i sa ljutom paprikom. I to je to. Uživajte u divnom ukusu. Mogu da stoje u frižideru 2-3 dana. Duže mi nikad nisu opstale jer se sve pojedu prve.

Izvor:
Sherpica Recipes