Jelo od tikvice koje morate probati, lagano, jeftino i veoma ukusno.

Sastojci:

– tikvica srednja (oko 600 – 700 gr.)
– 1 glavica luka
– 3 – 4 cena belog luka (ili manje ako ne volite toliko)
– 1 sargarepa (manja)
– 70 gr. celera
– 3 – 4 krompira (oko 350 gr.)
– 2 paradajza (ili pelat)
– mirodjija
– persunovo lisce
– 2-3 kasike ulja
– biber, suvi zacin, so

Ako ne pravite posnu varijantu umutite 1 jaje, 1 kasiku brasna i 150 gr. kisele pavlake da zgusnete jelo. Ako je posno onda samo brasno i vodu ili napravite blagu zapsku.

Mozete dodati malo limuna ili sirceta.

Za kuvanje jela potrebno je oko 600 – 700 ml. vode (zavisi koju gustinu volite).

Jelo se kuva oko 40 minuta zajedno sa dinstanjem luka.

Detalje pripreme pogledajte u video:

Izvor:Sherpica Recipes