Kakao kolač sa jagodama. Samo par sastojaka i voće!Volimo ga i sa trešnjama, višnjama.Mekan i lagan.

Mekan kolač na brzaka, ovaj put sa jagodama, jako je fin i sa drugim crvenim voćem. Mekan i sutradan.

Sastojci i priprema:

  • 500 gr. jagoda
  • 5 jaja
  • pola šolje šećera 150 gr. (šolje su od 200 ml.)
  • 2 kesice vanilin šećera 20 gr.
  • pola šolje ulja 100 ml.
  • 2 šolje brašna
  • 1 kesicu praška za pecivo 10 gr.
  • 2 kašike kakao praha

Umutite jaja sa šećerom i vanilom. Dodajte ulje, brašno, prašak za pecivo. Izmiksajte.

Odvojite u šolju žutog testa a u ostatak umešajte kakao. Ako se zgusne dodajte malo vode.

U pleh dimenzije 20×25 istresite kakao testo, iseckane jagode, pa žuti deo testa. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Prijatno!

Izvor:
Serpica Recepti