Kako da iskoristite stari hleb i napravite ukusan obrok. Hleb sa spanacem jajima i zdenka sirom.

Sastojci i priprema:

  • 1 vekna hleba
  • 300 – 400 gr. spanaća
  • 4 jaja
  • 1 kašika ulja
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica soli
  • 1 kutija zdenka sira ili 200 – 300 gr. krem sira, pavlake, sitnog sira…

Za premaz hleba:

  • 3-4 kašike ulja
  • 1 čen belog luka
  • pola veze peršunovog lišća (može i suvo ili bosiljak)
  • 1 kašičica sitne crvene paprike (aleva)
    Izmešati.

Isecite hleb na 5 delova, izdubite sredinu, neka dno ostane da fil ne iscuri. Premažite koricu hleba premazom. Skuvati spanać, usitniti ga. Umutiti jaja, dodati spanać, ulje, so, i sredinub hleba. Puniti ovim filom korpice od hleba. Odozgo staviti sir, još malo premazati gornju stranu hleba i peći na 200 stepeni oko 20 minuta. Jede se dok je vruće uz mlećne i suhomesnate proizvode, uz krišku limuna…A kada se ohladi mogu se iseći dekorativni, manji komadi za posluženje gostiju.

Izvor:
Serpica Recepti