Glavna jela

Kako najbolje skuvati mlad kupus

Potrebno je:

1 glavica mladog kupusa
2 šargarepe

mlad crni i beli luk
2 mlada krompira
1 zelena paprika
1/2 kg mesa po izboru
celerov list
ulje
kuvan paradajz ili 2 sveža
so..može začin

Priprema:

Kupus iseći na krupne kocke pa poredjati na dno šerpe pa preko meso i sve isečeno povrće poklopiti sa ostatkom kupusa.

PREPORUČUJEMO  Teleće kremenadle i puter krompir: Meso se odvaja od kosti a puter krompir je odličan dodatak ovom ručku

Naliti vodom i kuvati na veoma tihoj vatri oko 50 min. Za to vreme netreba dolivati vode niti mešati. Skuvan kupus zapržiti blagom zaprškom uz dodatak kuvanog paradajza

Dodati so malo začina i seckanog celera. Poklopiti i kuvati još 5 min uz malo drmanje šerpe.

Probati dali je slano. Fenomenalan je.

Izvor:JelajelenaPetrovic