Ovaj desert uspeće i neiskusnim domaćicama, jer je dovoljno da sve sastojke samo izmiksate i ispečete kolač
Sastojci:
2 jaja
150 ml jogurta
150 g šećera
1 vanilin šećer
100 g glatkog brašna
100 g oštrog brašna
1 prašak za pecivo
100 g mlevenog kokosa
150 ml ulja
1 prstohvat soli
maslac, prezle za kalup
Za posipanje:
100 g mlevenog kokosa
Priprema:
Penasto miksajte jaja, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli pet minuta, dodajte jogurt, nastavite da miksate, naizmenično dodajte ulje i brašno pomešano s praškom za pecivo. Na kraju promešajte s mlevenim kokosom.
Duguljasti kalup premažite maslacem, pospite prezle, sipajte testo, pecite na 180 °C oko 40 minuta, u zavisnosti od rerne. Kolač nakon 2-3 minuta izvadite iz kalupa i vruć pospite mlevenim kokosom.
Savet: Za bolju prozračnost biskvita brašno prosejte kroz sito.