Kolač sa jagodama i Plazmom

Kolač sa jagodama i Plazmom

Sastojci:
300 g Plazme
500 g jagoda
1,5 l mleka
4 pudinga sa ukusom slatke pavlake
12 kašika šećera
1 vanilin šećer
200 g margarina
180 g kisele pavlake

Za ukrašavanje:
200 ml mleka
100 g krem šlaga

Priprema:
Razmutiti puding sa malo mleka. U ostatak mleka sipati šećer i vanilin šećer i kuvati dok ne provri. U vrelo mleko sipati razmućen puding i kuvati dok se ne zagusti. U vruć puding dodati margarin iseckan na kockice i mešati dok se ne istopi. Dodati kiselu pavlaku i sve lepo izmešati.
Plazmu izlomiti i preliti vrućim pudingom. Sve dobro izmešati. Pleh veličine 23 x 33 cm obložiti alu folijom. Sipati u pleh polovinu smese. Preko poređati jagode isečene na polovine. Preko jagoda rasporediti drugi deo smese. Pokriti folijom i ostaviti par sati u frižideru da se ohladi i stegne.
Umutiti šlag sa mlekom. Ohlađen kolač izvaditi iz kalupa i ukrasiti šlagom.

Izvor:
Ukusna hrana