Trikovi I Saveti

Koliko kafa dnevno smijete popiti? Koje je idealno vrijeme?

Kafa je drugi najprodavaniji proizvod na svijetu. Više od kafe prodaje se samo nafta. Svakog dana čovječanstvo popije 2,25 milijardi šolja kafe. Ali, ljubav prema kafi nije dovoljna.

Da biste bez posljedica uživali u omiljenom napitku, potrebno je da znate nekoliko bitnih stvari. Veliki broj ljudi kafu pije čim se probudi, a stručnjaci naglašavaju – kafu ne treba piti na prazan stomak. Potrebno je 30 do 60 minuta od trenutka kada popijete kafu da kofein u krvi dostigne maksimalan nivo.

Nauka je utvrdila i idealne termine kada kafu treba piti i kada ima idealan učinak.Neira Kurtović kaže kako su dvije do tri šoljice kafe dnevno idealne. Ipak, sve zavisi od zdravstvenog stanja pojedinca, posebno od visine krvnog pritiska. Kafu treba izbjegavati dva do tri sata prije spavanja, kako bi organizam imao vremena da se vrati u ravnotežu. Građane smo pitali: piju li kafu i koliko često?

PREPORUČUJEMO  IMA 70 GODINA I NE ZNA ZA REUMU!!! SAMO NAMAŽE OVO!

Ukoliko ne konzumira pravilno, kafa može dovesti i do negativnih posljedica po zdravlje. Kurtović dodaje kako je čista, nefiltrirana crna kafa je najbolji izbor. Pravilno konzumiranje kafe, kaže, dovodi do značajnih benetifa po zdravlje.

Prema američkim istraživanjima, od svih zanimanja, naučnici su najveće kafopije. Na drugom mjestu su zaposleni u marketingu i PR službama, dok su prosvjetni radnici na visokom trećem mjestu. Urednici u medijima i pisci su na četvrtom mjestu, dok su peti ljekari i medicinsko radnici.

PREPORUČUJEMO  Zaustavite uporni kašalj kod djece i odraslih, odmah!

Izvor:O Kanal