Kremasti krompir sa prelivom

Sastojci:

  1. 1 kg krompira
  2. 700 ml vode
  3. 200 ml mleka
  4. 1 krem ​​supa od gljiva (možda brokula)
  5. 100 ml ulja
  6. 200 g pečenice, slanine, pršuta, … po vašem izboru
  7. 1 luk

1. Prvo narežite krompir na kockice, dodajte ulje i sol. stavite u posudu da se peče u zagrijanoj rerni 20 minuta.


2. Dok pritiskate, napravite preliv od juhe. U lonac stavite 800 ml vode i 200 ml mlijeka. Dodajte supu od šampinjona i kuhajte 10 minuta.


Nasjeckajte slaninu sa strane (pršut, pečenica …) i pržite luk 3 minute i prelijte napola pečenim krompirom. Zatim dodajte supu od gljiva i miješajte drvenom kašikom.

3. Peći na 200C-35min.