Krofne, krofne, krofnice

Sastojci:
250 ml mleka
250 ml vode
125 g ulja
3 jajeta
20 g svežeg kvasca
1 kašičica soli
3 kašičice šećera
1 kg brašna
Ulje za prženje

Priprema:
U izmrvljen kvasac dodati šećer, malo mlake vode i razmutiti. Dodati 2 kašike brašna i ostaviti da naraste. Potom sipati ostatak mlake vode, mlako mleko, jaja, ulje, jedan deo brašna i so i izmešati. Dodavati brašno i zamesiti testo. Pokriti i ostaviti da naraste. Kad naraste, premesiti i ostaviti ponovo da naraste.
Testo premesiti i rastanjiti na 1,5 cm debljine. Seći krofne čašom. Staviti ih na papir za pečenje, pokriti i ostaviti da narastu. Preostalo testo premesiti i ponovo iseći krofne. Zagrejati ulje u tiganju. Kad narastu, pržiti krofne.

Prijatno!

Izvor: Ukusna hrana