U ovoj piti nema pšeničnog brašna. Vrlo je ukusna, jednostavna i lagana. Korisna je za vaša crijeva jer kukuruzno brašno će pomoći da se vaša crijeva očiste. Obavezno napravite i uživajte.
Ja kukuruznu pitu obavezno zalijem sa malo kajmaka ali nije neophodno. Možete se odlučiti i za još zdraviju varijantu, bez masnoće.
Tada je pecite na papiru za pečenje i zalijte sa malo mlijeka.
Za ove sastojke vam treba tepsija 32 cm. Peče se 20 minuta na 230 stepeni.

Sastojci:
1/2 kg mladog sira
3 jaja
1/2 čaše palente (kukuruzni griz)
so po ukusu
1 kašika kajmaka ili kiselog vrhnja
1 čaša jogurta
po potrebi dosuti 100 ml mlijeka

Zaliti:
1/2 čaše mlijeka
1 kašika kajmaka

ČAŠA=200 ML

Detalje pogledajte u videu:

Izvor:

kuhaj i peci