Lako, brzo i prste da poližeš:Letnja krem salata sa patlidžanom i mileramom!HIT-OBROK ZA VRELE DANE!

S vremena na vreme, potreban je predah od zahtevnih jela, a salate su uvek odličan izbor. Ovog puta vam predstavljam krem salatu sa patlidžanom i mileramom. Iako je njena originalna namena da bude predjelo,salata je toliko sočna da ćete je sigurno praviti i za doručak i za večeru.
SASTOJCI
2 plavi patlidžan
1,5kg. paradajz
10 zelene paprike
5 ljute papričice
Pouljati i ispeći u rerni na 200c/15min.
Pečeno ‘povrće možete narezati sitnije ili krupnije komade.Dodajte so, ulje, biber, i
400gr. mileram ili kiselu pavlaku.
Sjedinjeno rashladite u frižideru i serviraj te u činijama.

Izvor:
Kuhinja Valentina Mašković