Lisnata Sukana Pogača- STARA PRESUKAČA
Najlepša pogača ikada koju sam pravila i jela do sada
Presukana pogača na najjednostavniji i najlakši način. Ništa ukusnije ni jednostavnije niste pripremali do sada.
SASTOJCI
700 do 750g. brašno
2 kašičice soli
1 jaje
50ml. ulje
Pripremljen kvasac-30g. kvasac, 1 kašičica šećer, 200ml. voda, 2 kašike brašno.
Ostatak vode dodati prilikom mešenja testa još oko 100 do 150ml.
Za premazivanje: 200g. puter i 100ml. ulje. Mpžete koristiti i margarin ili 250g. otopljenu domaću mast.
Pripremljenu pogaču premažite umućenim žumancetom i posipajte semenjem po ukusu.
Pečite u zagrejanoj rerni na 200c./10min. i na 180c./20min.
Detalje pogledajte u videu:
Izvor:Kuhinja Valentina Mašković