Meso na ovaj način pravićete zauvek. Pileći medaljoni ili uštipci. Lepše od pohovanog.

Sastojci i priprema:
(ako vam je puno možete praviti pola mere)

  • oko 800 – 900 gr. belog, pilećeg mesa (može i od karabatka ili ćureće)
  • 4 jaja
  • 1 kašika senfa
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašičica origana
  • ranva kašičica karija
  • na vrh kašičice bibera
  • 1,5 kašičica soli
  • pola kašičice belog luka u prahu
  • 4 kašike brašna (ja sam stavila 2 kukuruznog i 2 belog)
  • malo tucane paprike (ne mora ako nemate)
  • pola kesice praška za pecivo 5 gr.
  • 200 – 250 ml. ulja (zavisi od zapremine tiganja.

Začine možete dodati po ukusu, ne mora ovako kao iz recepta. Čak samo da stavite so, biber, malo vegete i peršunovog lišća biće supeer ukusno.

Iseckajte meso na sitne kockice. Umutite jaja, dodajte sve začine, ulje, brašno i prašak za pecivo. Izmešajte da nema grudvica, dodajte meso i prekrijte pa ostavite najmanje sat vremena u frižideru a može i preko noći.
Kašikom vadite smesu i spuštajte u zagrejano ulje. Smanjite temperaturu ringle. Prže se oko 4 minute s jedne i 4 minute s druge strane.
Prijatno!

Izvor:
Serpica Recepti