Recept koji ćete sigurno zapisati , tako sočna, mekana i preukusna posna štrudla sa jabukama i orasima. Uz dodatak cimeta i korice limuna dobićete jedinstveni ukus i miris. Napravite i obradujte svoju porodicu sa ovom prelepom posnom štrudlom.

POTREBNE NAMIRNICE:
Za testo je potrebno:
• 370 g brašna
• 130 g otopljenog posnog putera
• 1 kesica (10g) vanil šećera
• 1 kesica(8g) suvog ili 25-30 g svežeg kvasca
• 1 kašika šećera
• 200 ml mlake vode
Izrendana korica jednog limuna
Za fil je potrebno:
• Prokuvati 150 g šećera sa 100 ml vode
• 10 kašika mlevenih oraha
• 1 kašičica cimeta
• 6-7 izrendanih jabuka (jabuke iscediti)
Štrudle pre pečenja izbockati i premazati sa malo posnog putera
Peći na 180°C (360°F) 35-40 minuta.

Detalje pogledajte u videu:

Izvor:Aurora Recepti