Nema pečenja! Bez želatine i jaja! Veoma nježan i ukusan desert!





Sastojci:
Mlijeko – 1 l
Brašno – 120g
kukuruznog skroba – 25 g
Šećer – 170 g
Maslac – 20 gr
Vanilin šećer – 10 g
pečeni kikiriki – 100 g
tamna čokolada – 50 g

Recept i priprema: 👇:
U šerpu sipajte 1 litar mleka.
170 grama šećera.
10 g vanilin šećera.
120 g brašna (brašno prosijati).
25 g kukuruznog skroba.
Dobro promiješajte kako ne bi došlo do grudvica.
Stavite tiganj na srednju vatru.
Skuvati kremu uz stalno mešanje.
Kada krema proključa, kuvajte još 2 minuta.
Dodati 20 g putera.
Dobro promešati i skloniti sa vatre.
Kremu rasporedite u kalupe.
Imam čaše od 250 g.
Pokrijte svaku teglu plastičnom folijom.
Stavite u frižider na 1-1,5 sat.
Nakon 1 sata.
Izvadite puding iz šoljica.
Smrznutu kremu prepolovite.
Ukrasite bilo kojim orašastim plodovima.
Ja sam sjeckao kikiriki i orahe.
Prelijte čokoladom.
Dodajte malo kokosovih pahuljica.
Ovo je veoma ukusan desert.