Obrok koji ćete stalno kuvati. Testenina u sosu od tikvica, NEVEROVATNO!

Sastojci i priprema:
– 200 gr. luk
– oko 700 – 800 gr. tikvice
– 1 češanj belog luka
– 1 paradajz ili kašika pelata
– 500 ml. neutralna pavlaka za kuhanje
– na kašičicu karija
– na vrhu kašičice origana
– sa biberom po ukusu
– 4 kašike ulja
– 600 gr. pasta koju volite

Ostale stvari koje želite: lišće jaglaca, parmezan ili sir, bosiljak..

Na ulju prodinstati luk, dodati paradajz i dinstati dok se luk i paradajz fino ne dinstaju. Dodajte beli luk, samo kratko prodinstajte i stavite rendane tikvice. Začiniti i dinstati dok tečnost ne ispari i tikvice počnu lagano da se prže. Zatim ulijte neutralnu kiselu pavlaku i pirjajte još minut. Pomiješajte sa skuvanom tjesteninom. Po želji pospite sirom ili parmezanom, bosiljkom, peršunom. Odlično ide uz salatu, meni je najdraže dodati seckani cherry paradajz.

Detalje pripreme pogledajte u video:

Izvor:Sherpica Recipes