Ovo morate praviti. Sladoled torta iz vangle, predivnog ukusa i izgleda za čas. Voće može bilo koje.

Ovu sladoled tortu morate probati. Toliko je kremasta, lagana, osvežavajuća i još se brzo pravi. Presek je fantastičan.

Sastojci i priprema:

  • 1 litra slatke pavlake
  • 100 – 150 gr. šećera u prahu
  • 100 ml. kondezovanog mleka (moze i bez)
  • 400 ml. grčkog jogurta ( ili 300 ml. kisele pavlake i 100 ml. običnog jogurta)
  • 4 kesice želatina
  • 100 ml. vode da se razmuti želatin
  • 500 gr. bilo kojeg crvenog voća (maline, jagode, kupine, borovnice..)
  • 2 kašike šećera

Za preliv: 150 gr. mlečne čokolade ili za kuvanje i 50 gr. maslaca, 3-4 kasike mleka.

  • 400 gr. plazma keksa ili nekog drugog keksa

Umutite slatku pavlaku, dodajte kondezovano mleko, šećer u prahu, jogurt. Sve dobro izmiksajte pa dodajte polovinu želatina.
Želatin pripremite na sledeći način: razmutite ga u hladnoj vodi, ostavite deset minuta da nabubri, na tihoj vatri rastopite i pola stavite u fil od slatke pavlake a pola u fil od voća.
Voće izmiksajte sa šećerom, dodajte želatin.

U vanglu na dno stavite jedan sloj belog fila, potom izlomljeni keks, isarajte voćnim filom i tako do kraja. Ja sam iskoristila i šolju malina da stavim u svaki red po malo.
Redova ima tri a filovanje završavam sa belim filom.
Ostaviti u zamrzivač da se stegne na par sati.
Prevrnite na tacnu i prelijte rastopljenom čokoladom.
Ukrasite po želji. Prijatno!

Izvor:
Serpica Recepti