PILAV-ĐUVEČ🔝Recept koji se prenosi kroz generacije! Najeftiniji i najukusniji! PROVERITE ZAŠTO!!

Pozdrav dragi prijatelji poštovane domaćice i domaćini.Recept koji vam danas predstavljam je za vas možda nešto novo ali se kod mene provlači kroš generacije.Ovo je nešto između pilava i đuveča.Netreba vam puno mesa a verujte preukusan je.Povrće dominira u ovom jelu a često ga pravim i bez mesa i tako je super. Povrće koje dodajem se menja u zavisnosti od godišnjeg doba a boga mi i od onog što trenutno imam u frižideru.Tako da se nemorate držati strogo mog recepta već ga prilagodite svom i ukusu vaših ukućana.
SASTOJCI
3 crni luk
1 šargarepa
1 paštrnak
2 štapić celera
200gr. pirinač/riža
400gr. pilećeg mesa
150gr. čeri paradajz
3 paprike
So, biber, juneća kocka za supu, ulje, suvi začin, voda.
Peći u zagrejanoj rerni na 200c/30min.

Izvor:
Kuhinja Valentina Mašković