Pileća supa sa povrćem – Idealna za praznike i sve druge prilike

Pileća supa sa povrćem – Idealna za praznike i sve druge prilike – Osnovni recept Mnogo je recepata za pileću supu ili čorbu a za nas je ovaj ubjedljivo najbolji i rado ga pripremamo, naročito za slavlja i veselja kao i druge svečane prilike.

𝐒𝐀𝐒𝐓𝐎𝐉𝐂𝐈 :
pileći batak i zabatak
1 luk
1 mrkva
1 krompir
začini : sol, biber, vegeta, peršin
fideline

𝐑𝐄𝐂𝐄𝐏𝐓 :
Piletinu raskuhati 20 minuta
Dok se kuha nasjeći povrće : luk, mrkvu i krompir
Propržiti luk par minuta te dodati mrkvu i krompir i sve zajedno propržiti 5 minuta. Malo posoliti
Pošto se piletina raskuhala odvojit ćemo meso od kosti. Mi smo odstranili i kožicu
Dodati meso u šerpu i sve sjediniti te malo posoliti. Dodajemo i vodu – obavezno iz šerpe gdje su se bataci raskuhavali, a po potrebi dodajte još vode
Kuhati 30 minuta
Kada je već skuhano začinit ćemo sa : sol, biber, vegeta i peršin, te dodati fideline
Izmiješati i kuhati još samo 2 minute

Izvor:
Kuhinja za 10