SASTOJCI:

ulje za dno tepsije
oko 1,5 kg pilećeg mesa
so, biber
500 ml bujona od povrća
150 ml soka od paradajza
1-2 crvene paprike
1 velika glavica luka
2 šargarepe
1 paradajz
350 g pirinča
1 čaša vode

Zagrejati rernu na 200 C.
Pokriti dno vatrostalne činije ili tepsije uljem.
Poređati piletinu. Posoliti i pobiberiti pa peći 20 minuta.
Izvaditi tepsiju iz rerne pa dodati ostale sastojke.
Preliti bujonom i sokom od paradajza, dodati papriku, luk, šargarepu i paradajz.
Umešati povrće između piletine.
Dodati pirinač pa sve lepo umešati da bude između piletine i prekriveno tečnošću. Preliti sve čašom vode. Promešati varjačom do dna tepsije.
Peći na 200 C još oko 40 minuta.

Izvor:Neodoljivi Ukusi