Lagano, brzo, ukusno, jeftino odlično kada ste na dijeti ili za vreme posta

Sastojci i priprema:
– 500 gr. pirinča
– 1 glavica crnog luka (moze i praziluk)
– 3 čena belog luka
– pola veze peršunovog lišća
– oko 250 gr. spanaća (može sveži ili zamrznuti,  ne treba ga kuvati)
– 1 kašika suvog začina
– 100 ml. ulja
– so
-biber
– malo šargarepe

Odozgo možete staviti pečene šampinjone ili poslužiti uz pečene sojine šnicle, posne fašire, ribu ili ako ne postite uz bilo koje meso..

Pirinač operite i skuvajte. Izdinstajte luk pa izmešajte sa kuvanim pirinčem, dodajte iseckan beli luk, peršun, iseckan spanać (ja ga izmiksam u seckalici). Začinite i stavite u tepsiju. Odozgo naribajte mali komadić šargarepe. Pecite na 220 stepeni oko 20 minuta.
https://www.youtube.com/watch?v=jKGSRtE1PJM&t=2s&ab_channel=SerpicaRecepti
Izvor:SerpicaRecepti