Pita bez kora? Neverovatno ukusna pita sa mesom. Ukus koji se pamti

Pita bez kora? Neverovatno ukusna pita sa mesom, ukus koji se pamti

Sastojci za nadev:

  • 20ml ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • zelena perca mladog luka
  • 400gr mešanog mlevenog mesa
  • malo suvog začina
  • malo bibera
    Sastojci za bazu:
  • 4 jaja
  • 180ml jogurta
  • 50ml ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 8 supenih kašika brašna
  • 1 ravna kašičica soli
    Sastojci za preliv:
  • 2 jaja
  • 180ml jogurta
    Priprema:
    Sastojke za nadev ispržiti i ostaviti da se prohlade. Izmiksirati sastojke za bazu pa presuti u pleh za pečenje pa dodati nadev, peći 20 minuta na 180 stepeni. Pred kraj pečenja izvaditi pleh i preliti prelivom. Vratiti u rernu dok se ne zapeče. Prijatno!

Izvor:
Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen