Pomoću ovog trika krompir se ne lepi za tepsiju, ostaje ceo i bude sočan, mekan i ukusan!

Mladi krompirići su omiljeni u mojoj porodici a verujem da ih mnogi vole Verujem da su mnoge mlade domaćice u dilemi kako da pripreme mlade krompiriće a da se izbegne prženje u ulju, da ostanu celi da se ne raspadnu, da se ne zalepe za tepsiju i da budu sočni, mekani i veoma ukusni.
Evo načina kako ih ja pripremam.

Sastojci:

  • 1.5 krompira (možete koliko želite)
  • so, začin, origano ,nana, beli luk, crni biber mleveni, aleva paprika
  • maslinovo ulje 30ml
  • svinjska mast kašika
    Od začina možete staviti ruzmarin, ili bilo koji po vašem ukusu, kada su pečeni možete posoliti peršun.
    Ja sam ih pekla na 200 stepeni ukupno 45 minuta, bez ventilatora. Vi u zavisnosti od jačine vaše rerne procenite koliko je potrebno vremena.

Izvor: Emilina Kuhinja