● SASTOJCI ●
1200 gr brašna
1 kesica suvog kvasca (7gr) ili 1 ipo kašika
600 ml kisele vode
100 ml obične vode
3 kašike ulja
100 gr posnog margarina
1 kašika šećera
1 kašika soli
Malo ulja za premazivanje kiflica


U jednoj činijici promešajte suvi kvasac sa jednom kašikom brašna. Nalijte zatim 100 ml tople vode pa dodajte 1 kašiku šećera. Promešajte i ostavite oko desetak minuta da kvasac nadođe. Ugrejte kiselu vodu da bude mlaka.
U brašno dodajte so i promešajte. Napravite rupicu u sredini pa dodajte nadošli kvasac, toplu kiselu vodu i 3 kašike ulja.

Kada je testo nadošlo kidajte loptice veličine šake i oklagijom razvijte četvrtast oblik. Namažite margarinom sobne temperature,zasecite i urolajte kiflice.
Ređajte ih u nauljen pleh ili pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih uljem i ostavite da još nadođu dok se rerna ne zagreje.
Rernu uključite na 180 C i kada se zagreje pecite kiflice dok lepo ne porumene.
Otopite ostatak margrina na vatri i premažite kiflice kako bi dobile lepši sjaj.

Detalje pogledajte u video:

Izvor:
Uradi Sama- Ideje za kreativce