11/04/2021

POSNO Pečeni krompir sa malo ulja lepši od prženog. I hladan je ukusan, jedna tura za celu porodicu.

 Recept za sočan pečeni krompir kojem nećete odoleti. Čak i kad odstoji i ohladi se bude odličan.Bez dugog peckanja – jedna tura za celu porodicu.

Količina koja je vama potrebna za ručak.

Ovako sam ja.

Ogulila 2 kg. krompira, oprala, isekla, stavila da se kuva u vodi sa dve kašičice soli. Kada je skoro kuvan, ne sme da se raspada, ocedila vodu i preručila u veliku tepsiju. Prelila sa malo ulja, možda tri kašike, posolila, stavila sitne paprike i u rernu na jaču temperaturu 240 stepeni. Pekla sam 20 minuta ali ko voli još rešije može i duže. Može se peći i na 220 stepeni, sporije ako nešto drugo radite ili da vam bude gotovo u slicno vreme uz još nešto(šnicle,ćufte, kobaje..)Napravila salatu i krenula..videćete, ne može se prestati jesti. Pa prijatno!

Od sastojaka mogu i razni drugi začini, umesto ulja maslac.

Izvor: Serpica Recepti