Povrće sa sirom iz rerne

Ukusan ručak od pirinča, povrća i sira zapečen u rerni.

Sastojci:

– 1 patlidžan

– 3  paradajza

– 4 čena belog luka

– 1 glavica luka

– 1/2 kašičice origana

– 1 mesna ili povrtna kocka

–  mleveni biber

– 2 kašike pirinča

– 1,5 dl vode

– 2 kašike rendanog kačkavalja

– 4 listića maslaca

– 1 dl maslinovog ulja

Priprema:

Patlidžan iseći na kocke veličine jedan centimetar.

Luk i oljušteni paradajz iseći na kockice. Beli luk iseći sitno ili izgnječiti.

Rernu zagrejati na 180 stepeni.

U tiganju, na umereno zagrejanom maslinovom ulju, pržiti patlidžan. Dodati luk i nastaviti prženje, uz mešanje, još pet minuta.

Prebaciti u vatrostalnu posudu, pa umešati beli luk i paradajz, a nakon par minuta i pirinač sa kockom i ostalim začinima.

Naliti vodom, promešati, posuti rendanim sirom i rasporediti listiće maslaca.

Peći 20 minuta do zlatno smeđe boje.

Prijatno!