PUNJENA KUKURUZA/ Kukuruzni hleb sa sirom i lukom!NEMA GA NI U JEDNOJ PEKARI UKUSNIJI OD PITE­čĺ»ZDRAVO

Pozdrav dragi prijatelji po┼ítovane doma─çice i doma─çini.Ovaj punjeni kukuruzni hleb je nekada bila poslastica i privilegija imu─çnih ako ima p┼íeni─Źnog bra┼ína i sira.Sada je to popularna zdrava hrana koja se priprema po etno restoranima.Izrada od ─Źistog kukuruznog bra┼ína je bila vrlo ─Źesta u svim domovima a hleb onako ispucao jeo se u slast.Ovaj moj hleb je neka kombinacija etno hleba malo osavremenjenog.Dodala sam ja tu puno toga da bi bio ukusniji ali sam zadr┼żala ve─çu koli─Źinu kukuruznog bra┼ína pa nisam mogla spre─Źiti da ne ispuca.No verujte skoro nisam probala tako ukusan hleb.Zato ako ste ljubitelj ovakvih specijaliteta isprobajte moj recept i verujem da ─çe vam se dopasti.
SASTOJCI
4 šoljice kukuruzno brašno
2 ┼íoljice p┼íeni─Źno bra┼íno
1 ka┼íi─Źica ┼íe─çer
1,5 ka┼íi─Źica so
30gr.kvasac
2 kašike kisela pavlaka
50ml. ulje
Voda po potrebi.
FIL
300gr.zeleni deo crnog mladi luk
300gr. sir
Za premazivanje
1 jaje, seme ─Źia
Pe─çi u zagrejanoj rerni na 180c / 40min.

Izvor: Kuhinja Valentina Mašković