Punjene mesne rolnice – Prste da poližeš
SASTOJCI ZA MESO:
500 kg mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
so,biber i sušena začinska paprika
1 jaje
samlevene stari hleb ili prezla
Fil od spanaća:
Spanać (jedna srednja šerpica puna)
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
so i biber
1 kašika brašna
+Sir za punjenje i malo soka od paradajza za preliv
Izdinstajte na maloulja crni luk uz postepeno dodavanje vode. Kada luk dobije smeđkastu boju dodajte izgnječen beli luk. Dodajte spanać koji ste prethodno oprali i iseckali. Poklopite i kuvajte na slabijoj vatri. Kada se spanać prodinstao dodajte začine po ukusu i jednu kašiku brašna. Promešajte, prokrčkajte još kratko i ugasite vatru.
U mleveno meso dodajte 1 jaje,prezlu ili samleveni stari hleb,crni luk i začine pa sve lepo izmešajte ili izmesite.
Ostale detelje pripreme pogledajte u videu. Pecite u već zagrejanoj rerni oko pola sata na 200 C, prelijte sokom od paradajza pa dopecite rolnice.
Izvor:ideazakreativce