RECEPT ZA ĐUVEČ IZ RERNE – zdrav i ukusan ručak

Danas spremamo đuveč iz rerne, vrlo jednostavno a jako zdravo jelo.
Nadam se da ste i vi onaj tip osobe koja toliko voli ove bućkuriše da vas trnci prođu i jedva čekate da navalite na tanjir. Ja jesam i strašno volim sve vrste đuveča, iz rerne, iz šerpe, iz čega god samo da ima dosta povrća i eto bar malo mesa, da zamiriše.
Možete upotrijebiti i teletinu te skratiti vrijeme pripreme. Mada ni za ovaj đuveč ne treba puno vremena naročito ako koristite ekspres lonac.
Povrće sam pekla oko 15 minuta. Meso u ekspres loncu sam kuhala oko 20 minuta. I na kraju sve zapekla oko 20 minuta u rerni.

Sastojci:

  • 1/2 kg junetine (ili teletine)
  • malo kupusa
  • 3 crvene paprike
  • 3 glavice luka
  • 2 čehna bijelog luka
  • 1 paradajz
  • 1 tikvica
  • 2 patlidžana
  • 2 mrkve
  • maslinovo ulje
  • so, biber, crvena paprika, suhi začin
  • lovorov list
  • peršun
  • suhi kopar

Izvor: kuhaj i peci