Sastojci i priprema:

– 2 veće glavice zelene salate (najbolja je puterica)
– 2 mlada luka (crni luk)
– 1 konzerva tunjevine
– 200 gr. krem sira
– kukuruz šećerac (šolja od dva decilitra)

– 200 gr. kiselog mleka
– malo belog luka u prahu
– pola limuna
– peršunovo lišće
– maslinovo ulje
– so

Listove zelene salate dobro oprati i staviti u vruću vodu da stoje pet minuta, ne duže da ne potamne.
Listove izlupati čekićem za meso (ja to radim gnječilicom za pire), da budu ravniji.

Fil: izmešati sir, tunjevinu, iseckan beli deo mladog luka, šećerac i ako je potrebno posoliti.

Na svaki list staviti pola kašike fila, uviti ih. Svaku zavežite zelenim delom mladog luka i slažite u jednu činiju.

Izmešajte posebno kiselo mleko sa limunovim sokom, iseckanim peršunovim lišćem i belim lukom u prahu. Prelite preko sarmica, nakapajte na svaku maslinovo ulje i ostavite da stoje u frižideru najmanje jedan sat pa ih poslužite. Lepše su ako odstoje malo duže, tada još omekšaju i puste svoj sok. Prijatno!

Detalje pogledajte u videu:

Izvor:
Sherpica Recipes