Sastojci i priprema:
– oko 1 kg – 1,500 gr. mesa
– 3 kašike pavlake
– 3 kašike ulja
– 50 ml. mleka
– 1 kašika senfa
– 2 kašičice suvog začina
– 1 kašičica sitne crvene paprike
– 1 kašičica karija
– pola kašičice ruzmarina
– 1 čen belog luka
– so
Prilog: povrće, riža..
Meso prosušite i posolite. Izmešajte sve navedene sastojke, u dobijenu marinadu uvaljate meso , prekrijte i ostavite sat vremena u frižideru ili nekoliko sati.
Poređajte u tepsiju ili vatrostalnu posudu, poklopite i pecite oko 30 minuta na 220 – 230 stepeni.
Otklopite i ostavite jos desetak minuta da se zapeče.
Ja sam pred kraj u saft ubacila obareno povrće, vratila meso preko povrća i zapekla. Prijatno!
Detalje pripreme pogledajte u videu:
Izvor:
Sherpica Recipes