RECEPT za pohovani patlidžan iz rerne sa semenkama. Bez prženja, hrskavo i sočno. Čak i deca vole.

Sastojci i priprema:

  • 1 veći patlidžan
  • 4 jajeta
  • 150 gr. brašna
  • 150 gr. prezli
  • 3 kašike susama
  • 3 kašike lana
  • 1 kašika čia semenki
  • malo iseckanih bundevinih semenki
    Semenke možete koje hoćete ili koje imate, može samo jedna vrsta.
  • so
  • oko 30-40 ml. ulja

Isecite patlidžan na kolutove ili po dužini, posolite ga. Pripremite 4 posudice ili tanjira. U jedan umutite jaja, pa dodajte kašiku ulja i posolite. U drugi stavite brašno, u treći prezle a u četvrti izmešajte semenke. Ja praktikujem da u prezle umešam semenke, u tom slučaju potrebne su tri posude.
Patlidžan uvaljati prvo u brašno, pa u jaja, prezle i smenke i slagati u podmazanu tepsiju ili samo stavite pek papir. Odozgo nakapajte ulje i pecite oko 15 minuta na 240 stepeni. U toku pečenja izvadite tepsiju iz rerne pa svaki kolut preokrenite da se lepo zapeče s obe strane. Možete ih pržiti i u dubokom ulju.
Poslužite uz razna druga jela, krompir, salate, mesa..Prijatno!

Izvor: Serpica Recepti