28/02/2021

Rustični hleb sa čvarcima!Za specijalitetom naših baka otimaće se svi za stolom!Hrskav i preukusan.

Pozdrav dragi prijatelji poštovane domaćice i domaćini.Prezentujem vam danas zaista jedan interesantan recept za jedan savršen hleb.Recept naših baka za izradu hleba sa švarcima i belim lukom.Iskreno po meni uz ovaj hleb netreba vam ništa drugo sem salate.Zato nemojte propustiti ovaj recept a da ga ne isprobate jer je zaista preukusan.Spolja hrskav a iznutra mekan i sočan.

SASTOJCI

800gr.brašno

200ml.jogurt sa 5-6čena beli luk,4 kašike ulje,biber.

30gr.kvasac

200-250ml.voda

1 kašičica šećer

2 kašičice so

peći u zagrejanoj rerni na 220c/20min. a zatim na 180c20-25min.Ako vam je hleb deblji odnosno u manjoj posudi vreme pečenja produžite za još 10min.

Detalje pripreme pogledajte u videu:

Izvor:
Kuhinja Valentina Mašković