25/02/2021

Slane perece kao iz pekare

Slane perece

Sastojci:
200 ml vode
200 ml mleka
200 ml ulja
1 kašičica soli
2 kašičice šećera
40 g svežeg kvasca
900 g brašna

Za premazivanje:
1 jaje
2 kašičice brašna
2 kašičice soli
3 kašike vode

Priprema:
Sipati vodu u mleko i zagrejati. Rastopiti kvasac u malo mlakog mleka. Dodati šećer i 3 kašike brašna, sjediniti i ostaviti kvasac da naraste. Potom dodati ostatak mlakog mleka, ulje, so i jedan deo brašna i umešati. Postepeno dodavati brašno i zamesiti testo. Testo pokriti i ostaviti na toplom da naraste.
Naraslo testo rastanjiti na debljinu 1 cm. Kalupom za perece seći testo (vaditi perece). Perece složiti u pleh na papir za pečenje i premazati ih umućenim jajetom. Perece staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se peku od 10 do 15 minuta.
Napraviti premaz. Pomešati brašno, so i vodu. Premazati vruće perece i vratiti u rernu na par minuta da se premaz zapeče.

Prijatno!

Detalje pripreme pogledajte u videu:

Izvor:
Ukusna hrana