Sastojci i priprema:

– 40 gr. svežeg kvasca ili 8 gr. suvog
– oko 1 kg. brašna
– 250 ml. mleka
– 100 ml. vode
– 250 gr. maslaca ili margarina
– 3 jaja
– 2 kašićice šećera
– 1,5 kašičica soli
– 2 kesice vanilin šećera (može i aroma)
– korica limuna
Fil:
– oko 150 – 200 gr. suvog grožđa
– 250 gr. krem sira (bilo koji)
– 4 kašike šećera u prahu
– 1 kašika kisele pavlake

– 1 jaje za premazivanje i 1 kašika meda (med ne mora)

Umutite jaja, maslac, vanilin šećer, dodajte toplo mleko i nadošli kvasac (predhodno razmućen u mlakoj vodi sa šećerom). Zamesite sa brašnom u koje ste stavili so i naribajte koricu limuna. Ostavite da nadodje. Premesite, podelite na dva dela, razvucite oklagijom. Izmešajte krem sir, šećer u prahu i pavlaku i premažite preko testa. Stavite i suvo grožđe, urolajte kao štrudlu isecite na manje kmade-ružice. Premažite umućenim jajetom i medom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Tako uradite i sa drugim delom testa. Pospite šećerom u prahu i uživajte. Prijatno!

Izvor:Sherpica Recipes