Torta bez mleka i jaja, najukusnija posna verzija

Sastojci i priprema:

Kora:

500 ml. vode

150 gr. šećera

1 vanilin šećer

4 kašike kakaa

320 gr. brašna

3 kašike ulja

pola kesice praška za pecivo (1 kašičica)

50 gr. mlevenih oraha

50 gr. kokosa

Ispeći ovakve dve kore. Ohladjene iseći da se dobiju 4 kore.

Sve izmešati i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 30 minuta. Tepsija 25×25 ili okrugla prečnika 28 cm.

 

Preliv za kore:

200 ml. vode

4 – 5 kašika marmelade/džema od kajsije, šipka, jagode, breskve..(koji imate)

1 štangla čokolade (posna)

Rastopiti i vrelim premazivati hladne kore.

Fil:

1 litra vode

2 pudinga od vanile

4 kašike brašna

150 gr. šećera

200 gr. margarina (posni)

50 gr. mlevene posne plazme

100 gr. iseckane čokolade (posne)

U šerpu stavite šećer, puding, brašno, malo vode. Promešajte pa dodajte ostatak vode i skuvajte uz stalno mešanje. Prekrijte i ostavite da se hladi. Dodajte margarin koji je bio na sobnoj temperaturi, dobro izmiksajte. Umešajte plazmu i čokoladu.

Glazura (ako je želite staviti)

150 gr. čokolade

3 kašike ulja

Rastopiti.

Dodatno orasi za ukrašavanje i šećer u prahu.

Dekoracija može po želji.

Filujte tortu:

kora,preliv, fil, kora, preliv, fil, kora, preliv, fil, kora, preliv, fil..Stavite tortu u frižider da se stegne pa je ukrasite.

Detalje pogledajte u videu:

Izvor:Sherpica Recipes