TAJNA NAJUKUSNIJE MAKOVNjAČE

Sećate li se detinjstva i omiljenih poslastica? Pa kada kažemo našim bakama i tetkama da nam se jede štrudla sa makom. A njima ništa nije bilo teško za njihove najmilije, i odmah bi se prihvatale posla, da bi, onima koje vole, ispunile želju. Ne znam za vas, ali, ja se rado sećam tog perioda i vruće makovnjače uz čašu toplog mleka posle igre sa drugarima. Ostanite samnom do kraja videa i saznajte kako je makovnjaču pravila moja baka. PRIJATNO!!!

Potrebno za testo:

  • oko 600 grama brašna
  • jedna kesica suvog kvasca
  • oko 30 grama šećera
  • malo soli
  • 2 cela jaja i jedno belance
  • oko 40 mililitara ulja (4 supene kašike)
  • oko 50 grama margarina
  • oko 200 mililitara toplog mleka

Za punjenje:

  • oko 400 grama mlevenog maka
  • oko 180 mililitara vrelog mleka
  • oko 200 grama šećera
  • oko 50 grama istopljenog margarina
  • jedan vanilin šećer

Za premazivanje:

  • jedno žumance
  • kockica margarina
  • malo ulja

Izvor:
Danijela`s Balkan Kitchen