Sastojci:

500 ml slatke pavlake
400 gr kisele pavlake
150 gr šećera u prahu
500 gr mlevenog keksa
500 gr smrznutih malina
( nama je bilo potrebno još 100 ml mleka jer je keks bio dosta suv pa je masa bila nešto gušća )

Priprema:

Ulupati slatku pavlaku kao za šlag.

Pomešati kiselu pavlaku i šećer u prahu.

Mešavinu kisele pavlake i šećera dodati u slatku apvlaku pa lagano izmešati.

Toj masi dodati keks i sve sjediniti.

Ukoliko vam je masa dosta gusta dodati mleko pa opet izmešati.

Na kraju umešati maline koje moraju biti smrznute jer se smesa meša a potom stavlja u kalup prečnika 24cm.

Na tacnu staviti obruč od kalupa ili ko nema u šerpu ili tepsiju staviti foliju pa istresti celu smesu pa varjačom ili nečim slinim malo ispritiskati da ne bi bilo prostora sa vazduhom ( napravile se rupe ).

Na tortu može odmah da ide dekoracija po izboru a može da se stavi ti kada se kolač stegne.

Kolač držati pre skidanja obruča ili okretanja na tacnu za bržu varjantu sat vremena u zamrzivaču ili sporiju 2 – 3h u frižideru.

Detalje pripreme pogledajte u videu:

Izvor:DomaćiRecepti