Sastojci:
500 ml slatke pavlake
400 gr kisele pavlake
150 gr šećera u prahu
500 gr mlevenog keksa
500 gr smrznutih malina
( nama je bilo potrebno još 100 ml mleka jer je keks bio dosta suv pa je masa bila nešto gušća )
Priprema:
Ulupati slatku pavlaku kao za šlag.
Pomešati kiselu pavlaku i šećer u prahu.
Mešavinu kisele pavlake i šećera dodati u slatku apvlaku pa lagano izmešati.
Toj masi dodati keks i sve sjediniti.
Ukoliko vam je masa dosta gusta dodati mleko pa opet izmešati.
Na kraju umešati maline koje moraju biti smrznute jer se smesa meša a potom stavlja u kalup prečnika 24cm.
Na tacnu staviti obruč od kalupa ili ko nema u šerpu ili tepsiju staviti foliju pa istresti celu smesu pa varjačom ili nečim slinim malo ispritiskati da ne bi bilo prostora sa vazduhom ( napravile se rupe ).
Na tortu može odmah da ide dekoracija po izboru a može da se stavi ti kada se kolač stegne.
Kolač držati pre skidanja obruča ili okretanja na tacnu za bržu varjantu sat vremena u zamrzivaču ili sporiju 2 – 3h u frižideru.
Detalje pripreme pogledajte u videu:
Izvor:DomaćiRecepti