Turska PISMO PITA-Lisnata,hrskava ma prosto se topi u ustima

Tradicionalna turska pita našla se na mom kanalu nakon što smo je isprobali i veoma nam se dopala.Pravila sam je samo sa sirom a sad sam dodala blitvu i podjednako je ukusna.Verujem da će se i vama dopasti zato sam želela da ovaj recept podelim sa vama.Za ovu pitu netrebate biti veliki majstor u razvlačenju tankih kora a ona će opet biti kao da su je pripremili profesionalni pekari.Zato nemojte propustiti ovaj recept nego ga isporobajte u nekoj pogodnoj prilici.Parčići su dovoljno veliki da ih slobodno možete rezati na četiri dela i baš je ima dosta, da možete i goste poslužiti. Moji su čak i poneli jer je ova pita lepa i mekana i sutradan.


SASTOJCI
400ml.voda
100ml. ulje
1 kašičica šećer
1 jaje
30gr. kvasac
2 kašičice so
900gr. brašno +250gr. za posipanje.
NADEV-FIL
2 paketa blitve ili 10 listova
400gr. sir
2 jaja


ZA PREMAZIVANJE
200gr. puter ili margarin 150ml. ulje
ZA POSIPANJE
Premazati umućenim jajetom i posipati susamom.
Peći u zagrejanoj rerni na 200c pa smanjiti na 180c/30min.

Izvor:
Kuhinja Valentina Mašković