Sastojci i priprema:
– 1 tikvica od oko 500 gr.
– 250 gr. sira
– 50 ml. vode
– 100 ml. ulja
– 2 jaja
– 3 kašike brašna
– kesica praška za pecivo
– so
– 500 gr. kora za pitu
– susam
Izrendajte jednu srednju tikvicu, posolite i ocedite. Sok koji dobijete iskoristite za premaz.
Tikvice izmešajte sa sirom.
U sok od tikvice dodajte još malo vode (50 ml.) jaja, ulje, so i dobro promešajte. Potom umešajte brašno i prašak za pecivo.
Tepsiju podmazite pa redjate kora, premaz, kora, premaz…izbrojte kore pa odredite koliko ide u prvi red. Na sredinu stavite fil od tikvica pa opet kora, premaz…isecite na kocke, odgore premažite i pospite susamom. Ostavite da stoji 30 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta.
Ako se odlučite da u fil izrendate krompir pitu pecite malo duze, oko 40 minuta.
Detalje pripreme pogledajte u videu:
Izvor:
Sherpica Recipes