Uštipci na kojima smo odrasli. Bez čekanja, očas posla. Mogu slane i slatke. Na čega vas podsećaju?

Uštipci, šupljikavi i mekani. Recept sasvim jednostavan i brz, bez čekanja. Očas posla za doručak ili kad god vam se jedu. Mogu se jesti sa slanim ili slatkim.

Sastojci i priprema:

  • 4 jaja
  • 200 ml. mleka
  • 200 ml. vode
  • 500 gr. brašna
  • pola kašičice soli (može i više, ja volim da ih pečene posolim)
  • 1 prašak za pecivo (10 gr.)
  • ulje za prženje (ne treba puno, nije duboko prženje)

Kratko umutiti jaja, dodati mleko, vodu, so, brašno, prašak za pecivo. Umutiti sve mikserom. U tiganj staviti malo ulja, zagrejati pa kašikom spuštati testo. Peći na srednjoj temperaturi s obe strane. I to je to. Uživajte!

Jedna jednostavna napomena ako ste početnik.

Kašiku pre prvog spuštanja testa u ulje možete malo umočiti u ulje pa tek onda u testo, tako će lako sići sa kašike. Ili poslužiti se drugom kašikom da bi spustili testo u tiganj.
Ne treba prepuniti kašiku, uštipci narastu tokom prženja.
Obavezno smanjiti temperaturu ringle jer će brzo spolja izgoreti a iznutra ostati nepečeno.

Izvor: Serpica Recepti