Veoma čokoladna i sočna torta koja se jako lepo reže i koju ćete puno puta praviti.

Sastojci i priprema:

Prvo uključite rernu na 180 stepeni, obložite okrugli kalup (26 cm)
pek papirom, stranice možete namazati margarinom ili uljem i posuti brašnom. Kada ste to uradili počnite sa pripremom kore.

Kora:

Izmešajte suve sastojke.

– 380 gr. brašna
– 30 gr. kakao praha
– 1 prašak za pecivo

– 8 jaja
– 250 gr. šećera
– 1 vanilin šečer
– 150 ml. vode
– 150 ml. ulja

Umutite čvrst sneg od belanaca, dodajte šečer i vanilu pa nastavite mutiti nekih dva minuta.
Dodajte postepeno žumanca i mutite dok jaja ne posvetle. Zatim varjačom umešajte vodu, ulje i suve sastojke. Pecite oko 45 minuta. Ja sam na 30 minuta stavila odozgo pek pair da se kora ne osuši. Probodite čačkalicom da bi se uverili da je pečeno.
Ostavite da se ohladi pa izrežite na tri dela da bi dobili četiri (4) kore.

Fil:

– 500 ml. mleka (plus 300 ml. za natapanje kora)
– 100 gr. brašna
– 1 kesica pudinga od vanile, lešnika ili čokolade
– 200 gr. šećera
– 100 gr. čokolade (mlečna ili za kolače)
– 200 gr. margarina
– 100 gr. tamnog eurokrema ili nutele
– 100 gr. pečenih lešnika (sameljite)
– 100 gr. lešnik napolitanki (sameljite)
– 200 ml. slatke pavlake

Detalje pogledajte u videu:

Izvor:
Sherpica Recipes